Information om behandling av personuppgifter och användning av cookies

Kinnevik AB (publ) (”Kinnevik”) månar om din integritet och följer lämplig dataskyddslagstiftning. Vi vill därför informera dig om vår behandling av dina personuppgifter och vår användning av cookies.

Vilka personuppgifter behandlas och för vilka ändamål?

När du surfar på vår webbplats, tar direktkontakt med Kinnevik eller på annat sätt lämnar personuppgifter till oss, samlar vi in och behandlar dessa personuppgifter. Personuppgifterna som behandlas består bl.a. av kontaktuppgifter som du lämnar till oss i samband med en prenumeration på pressmeddelanden och/eller finansiella rapporter samt annan information . Vi behandlar även information om ditt besök på vår webbplats som samlas in via användning av cookies efter ditt godkännande, som beskrivs längre ner i denna informationstext.

För att prenumerera på pressmeddelanden och/eller finansiella rapporter behöver du lämna din e-postadress till oss. Kinnevik använder inte din e-postadress för andra ändamål än att skicka pressmeddelanden och finansiella rapporter som du valt att prenumerera på.

Laglig grund

Vi behandlar dina personuppgifter då det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal eller en begäran från dig samt för att svara på frågor som du ställer till våra kommunikationsfunktioner. Vi behandlar även dina personuppgifter då vi har ett legitimt och berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter, t.ex. ett intresse av att leverera pressmeddelanden, finansiella rapporter och/eller annan information till dig eller ett intresse av att utveckla och förbättra våra tjänster och vår webbplats samt rikta anpassat innehåll och annonser till dig. Vi behandlar även dina personuppgifter när det krävs för att fullgöra skyldighet i lag eller för att besvara en myndighetsbegäran. 

Vi behandlar endast dina personuppgifter för det ändamål som vi samlat in uppgifterna för. Om vi skulle behöva behandla dina personuppgifter för något annat ändamål eller något ändamål som enligt dataskyddslagstiftningen kräver ditt samtycke, så kommer vi att informera dig om detta ändamål respektive inhämta ditt samtycke i förväg.

Säkerhet och utlämnande av Dina personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas alltid konfidentiellt och skyddas med lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder. Dina personuppgifter kommer att lämnas ut till andra bolag inom Kinnevikkoncernen och kan komma att delas med tredje part om det krävs enligt lag, annan författning eller myndighetsbeslut.

Vi kan anlita externa samarbetspartners och leverantörer för att utföra uppgifter för vår räkning, t.ex. för att tillhandahålla IT-tjänster eller hjälpa till med kommunikation. Utförandet av sådana tjänster kan innebära att Kinneviks samarbetspartners, både inom EU/EES och utanför EU/EES, får tillgång till dina personuppgifter. Bolag som hanterar personuppgifter för Kinneviks räkning undertecknar alltid avtal med Kinnevik för att säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter. I relation till samarbetspartners utanför EU/EES vidtas särskilda skyddsåtgärder, t.ex. genom att vi ingår avtal som inkluderar standardavtalsklausuler för dataöverföring som har antagits av EU-kommissionen och som finns tillgängliga på EU-kommissionens webbplats.

Lagringsperiod

Personuppgifter kopplade till ditt besök på vår webbplats lagras bara så länge som det krävs för att uppfylla ändamålen med behandlingen, eller så länge som vi måste lagra uppgifterna enligt lag. Därefter raderas de i enlighet med Kinneviks gallringsrutin. Vi sparar dina kontaktuppgifter under den tid du prenumererar på pressmeddelanden och/eller finansiella rapporter. Därefter raderar vi uppgifterna. 

Cookies

Vi använder cookies på denna webbplats. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator för att exempelvis underlätta vissa funktioner, som navigering på webbplatsen. Vi använder cookies för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen, analysera besöksmönster samt förbättra webbplatsens funktionalitet och användarens upplevelse av webbplatsen. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera webbplatsen.

De uppgifter som samlas in via cookies på våra webbplatser används endast för våra egna ändamål enligt ovan, dvs. inte för tredje parts ändamål. Cookies används ibland för att samla in IP-adresser och information kopplad till IP-adressen, men inga personuppgifter som är direkt hänförliga till dig som person.

Cookies raderas antingen automatiskt när du stänger din webbläsare (så kallade ”session-cookies”) eller lagras på din dator för att underlätta vid framtida besök på webbplatsen (så kallade ”permanenta cookies”). Även permanenta cookies ska tas bort automatiskt efter en viss angiven tid.

Om du inte accepterar användning av cookies kan din webbläsare ställas in så att den automatiskt nekar lagring av cookies eller informerar dig varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Om din webbläsare nekar cookies kan det medföra att funktionaliteten på webbplatsen begränsas.

Vår webbplats kan ibland bädda in innehåll och delningsverktyg från sociala nätverk, till exempel Youtube och Instagram. Leverantörerna av dessa tjänster kan därmed komma att använda cookies på vår webbplats. Kinnevik har ingen åtkomst till, och kan inte styra över, dessa cookies eller de uppgifter de samlar in. Du bör kontrollera relevanta leverantörers webbplatser för ytterligare information om dessa cookies och om hur du kan välja bort mottagandet av dem. 

Ändra dina cookieinställningar

Cookiekategorier

Absolut nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av i våra system. De är vanligtvis bara inställda som svar på åtgärder som du gjort som utgör en begäran om tjänster, till exempel inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller fyllning av formulär. Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte då. Dessa cookies lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Prestanda-cookies

Dessa cookies tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare flyttar runt på webbplatsen. All information som dessa cookies samlar är aggregerade och därför anonyma. Om du inte tillåter dessa cookies vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Funktionella cookies

Dessa cookies gör det möjligt för webbplatsen att tillhandahålla förbättrad funktionalitet och personlig anpassning. De kan fastställas av oss eller av tredjepartsleverantörer vars tjänster vi har lagt till på våra sidor. Om du inte tillåter dessa cookies kanske vissa eller alla av dessa tjänster inte fungerar som de ska.

Riktade cookies

Dessa cookies ställs in på vår webbplats av våra annonseringspartners. De kan användas av dessa företag för att skapa en profil av dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inte direkt personlig information, men är baserade på unikt identifierande av din webbläsare och internet-enhet. Om du inte tillåter dessa cookies kommer du att erfara mindre riktade annonser.

Cookies vi använder på webbplatsen

Dina rättigheter

Kinnevik är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter, exklusive behandling i förhållande till inbäddat innehåll och delningsverktyg som beskrivs ovan. Du har följande rättigheter gentemot oss:

  • Rätt till tillgång (registerutdrag) – en rätt att få bekräftelse på och information om behandlingen av dina personuppgifter.
  • Rätt till rättelse – en rätt att få felaktiga personuppgifter rättade.
  • Rätt till radering – en rätt att få personuppgifter borttagna. Denna rätt är begränsad till sådana uppgifter som enligt lag endast får behandlas med ditt samtycke, om du tar tillbaka samtycket och motsätter dig behandlingen.
  • Rätt till begränsad behandling – en rätt att kräva att personuppgiftsbehandlingen begränsas, exempelvis om du motsätter dig uppgifters riktighet. Under tiden som riktigheten undersöks är Kinneviks tillgång till uppgifterna begränsad.
  • Rätt till dataportabilitet – en rätt att kräva att personuppgifter flyttas från en personuppgiftsansvarig till annan. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.
  • Rätt till invändning – en rätt att invända mot vår behandling om den sker med stöd av intresseavvägning eller för direktmarknadsföring.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen, har du också rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten, som är svensk tillsynsmyndighet. 

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas, eller vill utöva någon av rättigheterna ovan, vänligen kontakta oss: 

Personuppgiftsansvarig Kinnevik
Kinnevik AB
P.O. Box 2094 
SE-103 13 Stockholm
Email: pua@kinnevik.com

Lämplig dataskyddslagstiftning syftar till Europaparlamentets och Rådets Förordning (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter och om upphävande av direktiv 95/46/EG (allmän dataskyddsförordning), och sådan nationell lagstiftning som införs med stöd av förordningen.